Lucca en op de fiets naar de toren van Pisa

Bijgewerkt op: 22 nov. 2021

Via Florence rijden wij vanuit Montepulciano naar Lucca. In Lucca hebben wij een appartementje net buiten de muren van het centrum. Het appartement is ruim en goedkoop, maar wij zijn er niet heel erg tevreden over omdat het water niet goed wegliep in de douche en omdat wij bij aankomst 20 minuten hebben gewacht totdat er iemand kwam om de deur open te doen. Nadat wij onze koffers hebben neergezet, lopen wij naar het centrum om daar te borrelen op de stadsmuur met zelf meegenomen wijn, chipjes en olijven. Daarna lopen we wat door de stad en eten we een (niet zo lekkere) pizza en een burger op één van de vele terrasjes.


Een van de leuke dingen aan Lucca is dat het een brede en goed behouden stadsmuur heeft van vier kilometer. Je kunt over deze muur lopen, hardlopen en zelfs fietsen. Ik begin de dag goed met twee rondjes hardlopen over de muur, terwijl mijn vriend ontbijt haalt. Dan lopen wij de stad Lucca in, met alle kerken en pleinen die dit stadje te bieden heeft.

Wij doen rustig aan, lopen wat door de straatjes, bekijken wat winkeltjes en gaan op de stadsmuur op een bankje zitten om een boek te lezen. Lucca is een gezellig stadje met veel pleinen, kerken en statige gebouwen. Niet te missen is de Duomo di San Martino en het Piazza Napoleone. Ook het Piazza dell’Anfiteatro is een bijzonder plein. Hier staat helaas geen amfitheater meer, maar deze heeft er wel ooit gestaan. Als je aan de achterkant van de huisjes aan het plein kijkt, zie je nog de muren van het amfitheater.

We drinken rode wijn op een terras en eten brood met hummus op een pleintje. Aan het einde van de dag willen wij een toren beklimmen, van waaruit we mooi uitzicht hebben over de stad. Er zijn in Lucca twee hoge torens, en wij kiezen voor de Torre dei Guinigi. Dit is niet de hoogste toren, maar wel erg bijzonder omdat er op de toren planten en bomen groeien! Helaas is de toren net gesloten als wij er aankomen. Volgens de openingstijden zou hij nog open moeten zijn, dus wij balen een beetje. Snel lopen wij door naar de andere toren, Torra dell´Orologio, maar deze is ook net dicht. Daar gaat ons plan om zonsondergang te kijken met uitzicht over de stad! Op deze sites staan de openingstijden, hopelijk heb je hiermee meer geluk dan wij! Die zonsondergang kijken we alsnog vanaf de stadsmuur. een goed alternatief.


De volgende ochtend checken wij uit bij het appartement en huren wij fietsen. Met deze fietsen rijden wij in iets meer dan een uurtje naar Pisa. Dit is een wat saaie fietstocht, maar het idee dat je met de fiets naar de toren van Pisa kunt rijden vinden wij heel leuk. Wij nemen trouwens gewoon de snelste fietsroute die Google Maps aangeeft. Deze route is 21 kilometer en je doet er ongeveer een uur over.

Bij de toren van Pisa maken wij natuurlijk, net als alle andere toeristen, een heleboel gekke foto’s. Naast de toren staat een mooie kathedraal en een doopkapel, ook zeker de moeite waard om te bekijken. Na al dit moois te hebben gezien, fietsen wij ook nog even door het stadje Pisa zelf, eten wij een ijsje en vervolgens rijden wij weer terug naar Lucca.

Vlak voordat wij terug zijn in Lucca, fietsen wij een stuk langs een groot aquaduct, het Aqueduct of Nottolini. Dit is een ontzettend lang aquaduct bestaande uit meer dan drie kilometer aan hoge bogen. Hierover werd het water uit de bergen naar de stad Lucca geleid.

Dan leveren wij de fietsen weer in en lopen wij naar de auto, waarmee wij naar onze volgende bestemming rijden. Om 18:00 komen wij aan in Levanto. Levanto is onze uitvalsbasis voor een bezoek aan Cinque Terre. Daarover in mijn volgende blog alle informatie!

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven